Chef Florin Dumitrescu: reteta de clatite cu bere, ies pufoase si delicioase. Trucul bucătarului

2468

Majoritatea gospodinelor adoră să gătească un desert rapid în casă pentru cei dragi.

O rețetă care merită încercată este cea a celebrului chef Florin Dumitrescu. Mulți oameni adoră clătitele, motiv pentru care bucătarii au început să fie din ce în ce mai inventivi în privința lor.

Cum poți să le faci cu bere și care este modul perfect de preparare? Cu siguranță nu o să te mai dezlipești de rețeta aceasta!

Rețetă pentru clătite cu bere: cum le prepară chef Florin Dumitrescu

Clătitele sunt pe placul multora. Acestea pot fi făcute în stil franțuzesc sau american, dulci sau sărate. Mulți le pun pe platoul de aperitiv în unele zile de relaxare umplute cu brânză și spanac.

Uneori sunt servite cu brânză dulce și stafide, dar de cele mai multe ori sunt consumate ca atare alături de o cremă delicioasă de ciocolată sau gem/dulceață.

Desertul acesta a făcut înconjurul lumii, motiv pentru care bucătari de peste tot au încercat să îl reinterpreteze sau să îl îmbunătățească.

Chef Florin Dumitrescu a venit acum în fața fanilor cu un mod special de a le prepara. Mai exact, este vorba despre clătite care au în compoziție și bere.

INGREDIENTE

200 gr făina
1 ou
100 gr zahăr
un praf de sare
350 ml lapte
50 ml bere
ulei
200 gr nuci
50 ml miere
zahăr pudră

MODUL DE PREPARARE

Amestecă făina cu ouăle, zahărul, sarea și adaugă laptele treptat. Învârte în compoziție până ce aceasta devine omogenă și cu textura unui aluat pentru chec. Adaugă berea la final și câteva picături de ulei.

Berea le va face să fie pufoase și aerate și le va da și o aromă amăruie care se îmbină perfect cu miere, dulceață sau cremă de ciocolată.

Prăjește nucile într-o tigaie fără ulei pentru umplutură și lasă-le la răcit. Amestecă bucățile cu miere și umple cu grijă fiecare foaie de clătită.

Este indicat să nu adaugi multă grăsime în tigaia în care vei face clătitele pentru că ele vor fi foarte grețoase și vor prinde pe margini o crustă deloc plăcută.

Cel mai bine este să ungi suprafața caldă cu o pensulă pe care o înmoi în puțin ulei dintr-un bol separat. De asemenea, poți să te folosești de un șervețel curat în cazul în care verși prea mult.

Este recomandat să pui zahăr pudră peste clătite după ce le lași cel puțin trei minute la răcit pentru că riști ca zahărul să se topească.