Cel mai cunoscut medic din România, adevărul despre Simona Halep: „Uitați-vă la musculatura ei și veți înțelege”

5278

Simona Halep, 31 ani, a fost suspendată 4 ani pentru dopaj, în urma verdictului dat de Tribunalul Sports Resolutions.

Cu această ocazie, cel mai cunoscut medic din România a spus adevărul despre Simona Halep: „Uitați-vă la musculatura ei și veți înțelege”.

Fostul medic al naționalei de fotbal face lumină în cazul de dopaj al Simonei Halep. ”N-are nicio vină”

Simona Halep se jură că nu a folosit substanța interzisă Roxadustat în mod conștient, decizie care nu a avantajat-o în nicun fel în procesul de dopaj, dovadă fiind cei 4 ani de suspendare primiți.

Fostul număr 1 mondial, Simona Halep, a primit, în cursul zilei de marți, verdictul crunt: suspendare până în luna octombrie a anului 2026.

Cele două capete de acuzare pentru care sportiva din Constanța va plăti scump sunt dopajul cu Roxadustat, găsit în organismul ei în urma unui test de urină efectuat pe data de 29 august 2022, și iregularitățile din pașaportul biologic, acestea fiind observate în urma a 51 de analize.

Simona Halep, victima propriului staff?
Acum, se vehiculează că Simona Halep este victima propriului staff, însă medicul Pompliu Popescu, fost medic al naționalei de fotbal, consideră că jucătoarea nu are nicio vină.

”Simona Halep a fost testată, depistată pozitiv și suspendată. Punct. Nu contează ce a vrut, ce n-a vrut să facă, de unde a luat substanța. Din moment ce substanța era în corpul ei, ea era dopată. Toți sportivii răspund pentru ceea ce folosesc” a declarat Pompiliu Popescu, potrivit GSP.

Pe de altă parte, un specialist în biochimie a spus încă de anul trecut că Simona Halep nu are nicio șansă să scape în scandalul de dopaj. Acesta spunea că Simona Halep beneficiază de toate avantajele aduse de substanța interzisă.

Cine spunea încă de anul trecut că Simona Halep n-are nicio șansă

”Fără discuție! Vă întreb: cine e jucătoarea de tenis care are cea mai rapidă deplasare în teren din circuit? Simona Halep! Ce substanță s-a găsit în corpul acestei jucătoare? O substanță din categoria EPO, adică anduranță, celule roșii, oxigenare rapidă, revenire la fel.

Dacă suntem doi țărani proști, care vindem gogoșari în piață, ne răspundem la aceste două întrebări și nu mai avem nevoie de nicio anchetă. La fel, circulau în presă niște fotografii cu mușchii ei. Ce anchetă îți mai trebuie? Că e de domeniul evidenței.

Are șanse minimise spre zero să scape”, a spunea Dorel Tocitu într-un interviu

Și e un produs din categoria modernă”, spunea Dorel Tocitu, șeful serviciului de Biochimie și Tehnologia Antrenamentului din cadrul Institutul Național pentru Cercetare în Sport.

Sursa: playtech.ro