Cauza morții lui Toto Cutugno. De ce s-a stins artistul de fapt

2126

Toto Cutugno a murit. După ce a împlinit 80 de ani în iulie, cantautorul s-a stins din viață astăzi, în jurul orei 16.00, la spitalul San Raffaele din Milano, unde era internat.

Cel care a dat vestea pentru agenția de presă ANSA a fost managerul său, Danilo Mancuso, care a explicat că, „după o boală îndelungată, starea cântărețului s-a agravat în ultimele luni”.

Suferea de ceva vreme de cancer metastatic la prostată. În primăvara acestui an, artistul a fost internat de urgență iar cel mai așteptat concert care ar fi trebuit să aibă loc în București, pe 8 mai, a fost anulat.

Concertele anulate din ultima perioadă au de gândit fanilor care, cu fiecare zi, se aşteptau ca ce e mai rău să se întâmple.

S-a întâmplat astăzi, 22 august 2023.

“La puțin mai mult de o lună după ce a împlinit 80 de ani, Toto Cutugno, unul dintre cei mai cunoscuți artiști italieni din toate timpurile, ne părăsește.

Un cantautor cu peste 100 de milioane de exemplare, un exponent de renume mondial al muzicii italiene, un cântăreț care a reușit să aducă în străinătate simplitatea și tradiția cântecelor italiene, un artist cu o carieră extraordinară care va continua să ne inspire și să ne unească’”, este declarația casei de discuri Carosello Records și Edizioni Curci.

Tu, cel care ai scris versurile cântecelor italiene pe care toată lumea le ține minte și pe care le adoră să le cânte în toate colțurile lumii. Melodii pe care, cu generozitatea ta, le-ai dăruit și unor colegi precum Adriano Celentano, Fausto Leali, I Ricchi e Poveri, Miguel Bosè, Johnny Halliday, Dalida și Luis Miguel (să-i menționez pe toți ar fi o performanță).

Ne vom aminti mereu de tine și înăuntru te vom lăsa să cânți… cu o chitară în mână. La revedere, Toto, da, cerul te așteaptă”, a fost mesajul membrilor societății.

Salvatore Cutugno, cunoscut publicului sub numele Toto Cutugno, a fost un cântăreț și compozitor italian de muzică ușoară.

Şi-a început cariera de solist la 13 ani, când a participat la concursul de acordeonişti, ocupând locul 3, un succes imens având în vedere că majoritatea participanților au fost mai în vârstă decât el.

A înființat formația „Toto și Tati”, în care și-a cooptat fratele și trei prieteni, și a început să cânte hituri cunoscute în pub-uri, discoteci, restaurante.

Timp de câțiva ani, trupa a călătorit în aproape toată Italia, iar în concerte a inclus și cântece originale scrise de Cutugno.

Are peste 400 de melodii compuse și peste 100 de milioane de discuri vândute în întreaga lume.