Bani în plus pentru pensionari, din octombrie. Cine primește câte 500 de lei

641

Şeful Casei de pensii, Daniel Baciu, vine cu veşti bune pentru pensionari. Peste patru milioane de români vor primi, în octombrie, bani în plus.

Este vorba despre ajutorul financiar de la Guvern, cea de a doua tranşă din acest an, care se acordă în funcţie de pensie.

Sumele sunt cuprinse între 300 şi 500 de lei şi depind de valoarea pensiei pe care o primesc românii: cu cât pensia este mai mică, ajutorul este mai mare.

În prima jumătate a lunii octombrie va începe livrarea pensiilor prin poștă, iar de pe 12 octombrie vor fi alimentate conturile pentru beneficiarii care au optat pentru încasarea pensiilor pe card, potrivit Ministerului Muncii

“Vești bune pentru pensionari!

În luna octombrie vom acorda cea de-a doua tranșă a ajutorului financiar prevăzut de OUG 168/2022, pensionarilor cu venituri lunare mai mici sau egale cu 3.000 lei după cum urmează

– venituri până în 1.500 lei inclusiv, se acordă ajutorul financiar de 500 de lei;

– venituri cuprinse în intervalul 1.501 – 2.000 lei inclusiv, primesc ajutorul financiar de 400 de lei;

– venituri cuprinse în intervalul 2.001 – 3.000 lei inclusiv, primesc ajutorul financiar de 300 de lei.

De acest ajutor financiar vor beneficia peste 4 milioane de pensionari aflați în plată la momentul acordării”, este mesajul transmis luni, de şeful Casei de pensii, Daniel Baciu.