Avantajele frunzei de dafin: De ce este bine să le folosim când preparăm carne

132

Frunzele de dafin sunt un must have al rețetelor. Fie că vorbim despre sarmale, carne la cuptor sau orice alt preparat care conține carne, de obicei roșie sau de pasăre, pe lista de condimente se regăsesc și foile de dafin.

Câte gospodine s-au întrebat care este oare adevăratul motiv pentru care este recomandată folosirea foilor de dafin? În fond și la urma urmei, dacă ierbeți frunzele de dafin într-un pahar cu apă și gustați, nu veți simți nicio aromă.

Avantajele frunzei de dafin: De ce este bine să le folosim când preparăm carne
Adăugarea frunzelor de dafin în carne transformă trigliceridele în grăsimi nesaturate.

Pentru experimentare și confirmare: tăiați puiul in două, gătiți fiecare jumătate într-o tigaie și așezați una pe foi de dafin, iar cealaltă fără frunze de dafin și observați cantitatea de grăsime din ambele tigăi.

Dacă aveți frunze de dafin, nu este nevoie de farmacie. Studii științifice recente au arătat că frunzele de dafin au multe beneficii.

Ajută la a scăpa de multe probleme grave de sănătate. Avantajele frunzei de dafin sunt:

– Foaia de dafin tratează afecțiunile digestive și ajută la eliminarea
unor probleme ca arsuri la stomac, aciditate constipație,

– Reglează circulația intestinului prin consumul de ceai de dafin fierbinte.

– Scad glicemia. Frunza de dafin este un antioxidant si permite
organismului să producă insulină consumând ceai de dafin timp de o lună.

– Elimină colesterolul rău și ameliorează continutul de triglyceride
in organism.

– Este o sursă bogată de vitamina C.

– Foarte utile în tratarea răcelilor și a tusei severe, frunzele de
dafin fierte emană un abur care, inspirat, te scapă de flegmă și
reduce severitatea tusei.

– Foaia de dafin protejează inima de convulsii și accidentele
vasculare cerebrale, deoarece conține compuși protectori
cardiovasculari.

– Frunzele de dafin sunt bogate în acizi precum acidul cafeic,
quercetina, eigonolul și bartolinida, substanțe care împiedică
formarea celulelor canceroase în organism.

– Elimină insomnia și anxietatea, dacă sunt luate înainte de culcare,
vă ajută să vă relaxați și să dormiți profund.

– Ceaiul de foi de dafin ajută la spargerea pietrelor de la rinichi și
la vindecarea infecțiilor.