Au fost testate mărcile de unt din supermarket. Care este cel mai bun produs

2865

Acesta este cel mai bun unt din supermarket. Au fost testate mărcile de unt în supermarket. S-a descoperit că aproape toate sunt contaminate cu componente de ulei mineral. Un singur tip de unt a ieșit foarte bine la aceste teste.

Laboratorul german a detectat hidrocarburi din uleiuri minerale saturate (MOSH) în 19 din cele 20 de produse testate – predominant în niveluri „foarte crescute”.

Per total, testerii au acordat note de „bine”, „satisfăcător” și „suficient”. 3 produse au picat testul cu „inadecvat” și 14 cu „insuficient”. Un singur produs a trecut toate probele. Acesta este cel mai bun unt.

Cel mai bun unt din supermarket: acesta este câștigătorul. Potrivit testerilor de la „Öko-Test”, este recomandat un singur unt.

„Bio-Fassbutter Naturland” de la Gläserne Molkerei a primit calificativul general „bun” la un preț de 3,49 euro la 250 de grame. A fost singurul unt din test fără MOSH și nu s-au găsit reziduuri de la agenți de curățare.

Acest unt este foarte contaminat
Pe de altă parte, un tip de unt a ieșit deosebit de negativ în test.

„Allgäuer Bauernbutter Sauerrahm” de la ÖMA a fost evaluat drept „insuficient” și, conform analizei, nu numai că a avut cel mai mare conținut de MOSH, ci și, la 19,8 mg/kg, o valoare ridicată a hidrocarburilor din uleiuri minerale aromatice (MOAH), ceea ce „Öko -Test” nu a experimentat încă în istoria testelor.

Potrivit testatorilor, de exemplu, UE a propus o valoare ghid de 2 mg/kg pentru grăsimi și uleiuri .

Test pentru unt în Germania – MOSH se poate acumula în țesutul adipos uman și în ganglionii limfatici sau organe precum ficatul, splina și plămânii. Consecințele sunt până acum necunoscute. Printre MOAH pot exista compuși care sunt cancerigeni. De exemplu, intră în alimente din uleiurile lubrifiante din mașini, scrie Focus.

Mărcile de unt care au picat testul cu „insuficient” includ și:

„Unt marca germană Milsani ușor acidificat” de la Aldi (2,29 euro la 250 de grame)

„Unt de smântână dulce Milbona” de la Lidl (2,29 euro la 250 de grame)

„Unt irlandez Kerrygold Original, ușor acidificat” de la Ornura Germania (3,49 euro la 250 de grame)

Deși testerii au apreciat calitatea senzorială a untului de la Aldi și Lidl ca fiind „foarte bună”, și valorile componentelor uleiului mineral au fost, de asemenea, „mult crescute”. Acesta din urmă a fost și cazul „Kerrygold” de la Ornura Germania.

Prin urmare, nici măcar notele bune în creșterea animalelor nu au putut îmbunătăți rezultatul. Deoarece vacile „Kerrygold” nu numai că pasc pe pășune toată ziua, ci au și voie să-și crească singure vițeii – ca fiind singurele din test

Au fost testate 20 de tipuri diferite de unt, inclusiv 7 produse bio. Au fost descoperite pentru substanțe cu probleme importante, cum ar fi componentele uleiurilor minerale și triclormetanul.

În plus, testerii au analizat mai îndeaproape distribuția apei, valoarea pH-ului, duritatea/răspândibilitatea, mirosul, gustul și aspectul. Un alt criteriu de testare au fost condițiile de creștere a vacilor.

Sursa: ziarulromanesc.de