Armata Română caută peste 4.000 de militari pentru apărarea țării

667

Peste 4.000 de militari sunt căutați de către Armata Română pentru a își apăra țara, iar recrutările de toamnă au început.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a demarat cea mai amplă campanie de recrutare, punând la dispoziție 4.000 de posturi în Armata Română.

Această inițiativă vine ca urmare a numărului mare de plecări din sistem în ultima perioadă. Potrivit datelor oficiale furnizate de MApN, în intervalul ianuarie-august 2023, au părăsit armata aproximativ 3.600 de persoane, în timp ce au fost recrutați doar 3.800.

Aceasta înseamnă că este nevoie urgentă de noi recruți pentru a asigura funcționarea în parametri optimi a sistemului de apărare al țării.

Recrutarea se adresează atât soldaților profesioniști, cât și gradaților profesioniști, iar MApN speră ca posturile să fie ocupate într-un timp cât mai scurt. Pentru a facilita acest proces, ministerul a făcut câteva modificări în metodele de recrutare.

Dacă în trecut, doritorii erau nevoiți să se înscrie prin centrele militare zonale, județene și de sector, acum au posibilitatea de a depune dosarul direct la unitățile militare din apropierea locuinței, începând cu data de 1 septembrie.

Pentru a putea face parte din Armata Română, candidații trebuie să îndeplinească anumite criterii. Aceștia trebuie să aibă un minim de 10 ani de studiu și vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani. Un aspect important este trecerea cu bine a probelor fizice, care au loc în toate garnizoanele din țară. Înainte de testul fizic, candidații trebuie să treacă și de o testare psihologică și medicală.

Odată admiși în armată, militarii trebuie să respecte regulile și condițiile impuse. Bărbații trebuie să aibă un aspect îngrijit, fără barbă sau tatuaje vizibile. De asemenea, este necesară cetățenia română, un cazier curat și absolvirea a cel puțin 10 clase.

Un aspect important pentru potențialii recruți este salariul pe care îl vor primi. Potrivit reprezentanților MApN, soldații și gradații profesioniști vor beneficia de un salariu de 2.200 de lei.

Această campanie de recrutare a Armatei Române reprezintă o oportunitate pentru tinerii dornici să se implice în apărarea țării și să ofere un serviciu în slujba națiunii.

Este un moment în care se caută oameni dornici să își asume responsabilitatea pentru siguranța și securitatea României. Prin aceste recrutări, se urmărește consolidarea capacității de luptă a armatei și asigurarea unui sistem de apărare puternic și eficient.

Dacă îndepliniți condițiile impuse și sunteți interesați să faceți parte din Armata Română, aveți acum o oportunitate de a vă înscrie și a vă implica în apărarea țării.

Depuneți dosarul la unitățile militare din apropierea dumneavoastră și faceți parte dintr-o instituție de încredere și respectată în întreaga lume. Înrolați-vă în Armata Română și contribuiți la păstrarea siguranței și suveranității țării noastre.