Anunţ de ultimă oră despre Elena Udrea. Iubitul ei a dat vestea după ultima convorbire cu fostul ministru

6446

Adrian Alexandrov, 36 de ani, a învățat foarte repede ce trebuie să facă un părinte pentru copilul său atunci când trece prin momente delicate. Iubitul Elenei Udrea evită să ofere detalii amănunțite despre această latură, dar a dezvăluit ultima convorbire cu fosta consilieră a lui Traian Băsescu.

Elena Udrea are de ispăşit ani grei de închisoare, iar Adrian Alexandrov spune că nu este deloc ușor să-și crească fiica de unul singur.

„Suntem în vacanță. Și eu, și fata! Am ales să mergem la Sulina, de unde sunt de loc, la casa părinților mei și să ne bucurăm de aceste momente împreună. Vom merge la plajă, dar și în alte locuri și vom face și plimbări cu barca prin deltă. Sunt niște locuri foarte frumoase prin zonă!”, a declarat Adrian Alexandrov.

De asemenea, acesta a subliniat că nu este deloc ușor să-și crească fiica de unul singur. „Nu este cazul să discutăm de așa ceva. Vă pot garanta că nu e simplu să-ți crești singur copilul, dar asta este, mergem înainte!”, a mai spus el.

Mai apoi, partenerul de viață al Elenei Udrea a explicat și că fostul om politic are o situație echilibrată, în ciuda condițiilor de detenție în care trăiește din vara anului trecut.

Ce face Elena Udrea, la mai bine de un an de când se află în închisoare. Decizia luată de fostul ministru din spatele gratiilor. „Nu știu să vă spun dacă mai bine sau mai rău”

Elena era în regulă, cel puțin duminică seara când am vorbit cel mai recent la telefon cu ea. Discutăm des, cât de des ne-o permit condițiile, dar vă asigur că moralul său e unul ridicat. Nici vorbă despre alte lucruri!”, a mai spus Adrian Alexandrov pentru sursa menționată.

Elena Udrea este încarcerată din 16 iunie 2022 în Penitenciarul Târgșor, unde execută o pedeapsă de șase ani. Aceasta a fost condamnată definitiv în dosarul „Gala Bute”, în care a fost acuzată de luare de mită și de abuz în serviciu.

Elena Udrea, revoltă din închisoare: Costul lunar pentru un deținut este de 7000 de ron, cât trei salarii medii de profesor sau 4 pensii normale

Elena Udrea se revoltă pe tema grevei din Educație. Fostul ministru al Turismului spune că în timp ce guvernul se chinuie să acopere găurile de la buget și nu are bani pentru majorarea salariilor profesorilor, autoritățile cheltuiesc lunar circa 7.000 de lei pentru un deținut.

”Costul lunar pentru un deținut este de 7000 de ron, cât 3 salarii medii de profesor, sau 4 pensii normale. Diferite documente ale UE, „rezoluții” ale PE, „recomandări” ale Consiliului Europei, „concluzii” ale Consiliului, de exemplu ( cele din martie 2018, sau decembrie 2019, ori din 2022) recomandă ferm și instistent tărilor europene să instituie măsuri alternative detenției.

Aceasta(n.a. detenţia) “ar trebui utilizată doar ca ultimă soluție” în timp ce „măsurile neprivate de libertate”, au rolul important de a promova reabilitarea și reintegrarea socială a infractorului( reducerea recidivei… și, în consecință, o mai mare securitate publică).

România, în schimb, preferă să țină zeci de mii de oameni în pușcării fără sa facă nimic, să cheltuile 400 de milioane de euro pe an cu aceștia, plus încă 120 de milioane de euro pe an pentru amenzile primite de la CEDO, din cauza condițiile proaste de detenție și supra-popularea pușcăriilor.

Ca în mai toate domeniile, și-n cel al justiției, Guvernele României dovedesc o lipsa de viziune, de logică, de incompetență, punând accentul pe pedeapsa în loc să urmărească prin politica penală reabilitarea și reintegrarea socială a celor care au încălcat legea și recuperarea prejudiciilor.”, a scris Elena Udrea pe Facebook.