Antreprenor vâlcean caută șoferi

1201

Un om de afaceri din Vâlcea caută șoferi pentru firma sa din Italia. Disperat că nu găseşte oameni, acesta a dat anunţ pe OLX.

Florin Lisaru, un antreprenor român din Italia, originar din Vâlcea, susține că nu găsește șoferi profesioniști pentru camioanele sale, în condițiile în care nu se fac transporturi noaptea, iar programul se limitează în cele mai multe cazuri la 3, 4 ore pe zi, relatează Rotalianul.
Citeste mai putin

Dorință de a învăța și seriozitate, cerințele antreprenorului

Antreprenorul Florin Lisaru este în căutarea unor șoferi profesioniști pentru firma sa din Italia și dă anunțuri pe diverse site-uri de căutare a forței de muncă, printre care și OLX.

Cu toate acestea, acesta se confruntă cu o situație dificilă, pierzând sume considerabile din cauza lipsei de șoferi. În ultimele luni, Florin a înregistrat pierderi de peste 80.000 de euro, din cauza incapacității de a găsi oameni potriviți pentru a-și conduce camioanele.

Antreprenorul nu face distincție între șoferii experimentați și cei începători, însă consideră că este esențial ca aceștia să aibă dorința de a învăța și să fie serioși în ceea ce privește munca lor.

În ciuda oferirii de salarii și garanții, Florin Lisaru se confruntă cu o lipsă tot mai mare de oameni competenți și dedicați. Unii dintre cei care se prezintă la interviuri promit că vor sta doar o lună, după care vor pleca, ceea ce complica și mai mult situația antreprenorului.

Condiții de muncă avantajoase și salarii atractive

În ciuda dificultăților întâmpinate în găsirea șoferilor potriviți, Florin Lisaru asigură că oferă condiții de muncă excelente și salarii atractive. Programul de lucru este limitat la aproximativ 3 sau 4 ore pe zi, deoarece nu se fac transporturi noaptea.

Camioanele se întorc la garaj în fiecare seară, iar șoferii beneficiază de facilități precum baie, bucătărie și service. Salariile se încadrează între 2200 și 2800 de euro, în conformitate cu contractul național.

De asemenea, se încheie contracte pe timp nedeterminat și se asigură cazarea și diurna în cazul în care șoferii sunt nevoiți să doarmă pe drum.

De la o afacere de succes la o criză iminentă

Florin Lisaru a reușit să construiască o afacere prosperă în Italia, începând în anul 2008 în sectorul transporturilor. Cu toate că afacerile sale au cunoscut o creștere semnificativă, inclusiv în perioada pandemiei, situația actuală a adus provocări majore.

Lipsei de șoferi profesioniști a dus la pierderi financiare considerabile și o criză în creștere. Antreprenorul a încercat să găsească soluții atât în Italia, cât și în România, folosind platforme online precum OLX, însă rezultatele nu au fost satisfăcătoare.

Florin Lisaru, un antreprenor român din Italia, se confruntă cu dificultăți în a găsi șoferi profesioniști pentru camioanele sale. Pe fondul lipsei de personal competent, acesta a înregistrat pierderi financiare semnificative.

Cu toate acestea, oferă condiții de muncă avantajoase și salarii atractive conform legislației în vigoare.

Situația curentă reprezintă o provocare majoră pentru afacerea sa, însă Florin Lisaru speră că va găsi o soluție în viitorul apropiat pentru a rezolva această criză iminentă.