Alina Bica, 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Videanu. Achitată în cazul de luare de mită

0
414

Condamnare în lipsă la Instanța Supremă. Fosta șefă a procurorilor DIICOT, Alina Bica, a fost gasită vinovată de favorizarea făptuitorului și a primit patru ani de închisoare cu executare.

Asta după ce, într-un alt dosar, a scăpat basma curată pentru aceleași acuzații.

Bica nu va ajunge deocamdată după gratii, pentru că a fugit în Costa Rică anul trecut. În același dosar, fostul ministru al economiei Adriean Videanu a fost achitat.

Astfel, în dosarul Bica-Videanu, Alina Bica a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare, după ce a fost acuzată de favorizarea făptuitorului.

De asemenea, în dosarul în care este implicat omul de afaceri Horia Simu judecătorii au achitat-o pe Alina Bica pentru acuzația de luare de mită, deoarece nu există probe că a săvârșit infracțiunea.

În acelaşi dosar, judecătorii au decis condamnarea fostului şef al ANAF Şerban Pop la 5 ani de închisoare cu executare şi a lui Horia Simu la 4 ani de închisoare cu executare, după ce au respins apelurile formulate de cei doi, dar şi pe cel al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Fosta șefă a DIICOT este plecată din România dinainte de Revelion. Soția omului de afaceri Ovidiu Tender spunea la un moment dat că Bica ar fi fugit din Costa Rica în Panama, însă această informație nu a fost confirmată până acum.

Această decizie definitivă de condamnare se va transforma într-un mandat de executare a pedepsei, pe baza căruia ea va fi dată în urmărire internațională, iar Ministerul Justiției va putea cere extrădarea în România.

 

 

 

sursa: stirileprotv.ro
storefashion.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieti un comentariu
Va rugam sa va scrieti numele