Cum alegi rochia de seară perfectă? Top 6 modele pe care trebuie să le ai!

1116

Rochiile de seară sunt acele creații statement din care orice femeie deține cel puțin un model în garderoba sa, pentru că, nu-i așa, ocazii speciale apar în viața tuturor. O ținută aparte face diferența dintre o apariție banală și una wow!, motiv pentru care este foarte important să acorzi atenția cuvenită alegerii rochiei de seară perfectă!

Este o piesă elegantă și feminină care se potrivește evenimentelor ieșite din cotidian și de aceea croiala, materialul și culoarea vor face diferența față de alte rochii din șifonierul tău.

În general, rochiile de seară au o fustă lungă și sunt confecționate din materiale prețioase precum tulle, tafta, satin sau se pot deosebi de cele de zi prin ornamentarea bogată în pietre, paiete sau lame. Indiferent de materialul pentru care optezi este foarte important să te asiguri că forma corpului se potrivește croielii rochiei. De pildă, o siluetă mignonă poate părea și mai scundă într-o rochie tip prințesă, acesteia potrivindu-i-se mai degrabă o rochie scurtă care lasă picioarele la vedere, pentru a crea iluzia unei înălțimi mai mari, la fel cum o siluetă mai corpolentă nu va da bine într-o rochie mulată tip sirenă, decât prin mari eforturi.

Rochiile de seara sunt diverse ca nuanțe și croi, întocmai ca rochiile de zi, motiv pentru care ne-am gândit la o listă de modele diferite care să te ghideze în alegerea unei rochii potrivite stilului și constituției tale: