3 plante medicinale care te scapă de tuse în mod natural

246

Tusea, atunci când devine persistentă, poate deveni enervantă sau chiar debilitantă, iar cel mai bun mod de a o trata este să-i cunoști cauza de bază. Alergiile, infecțiile sau refluxul acid sunt toți factori care pot provoca tuse. Mai mult, dacă nu este gravă sau nu este însoțită de semne grave care necesită un consult medical, să știi că există plante medicinale capabile să-i pună capăt.

Există multe remedii de casă pentru tuse.

Mierea, ceaiurile din plante sau siropurile de casă pot fi eficiente în depășirea acestui inconvenient. Și strămoșii noștri au înțeles-o, plantele fie că sunt preparate în ceaiuri din plante sau chiar în dulciuri conțin compuși activi care fac posibilă lupta împotriva tusei, fie ea umedă sau uscată.

Un studiu a analizat beneficiile fitoterapiei împotriva tusei și a arătat că anumite plante medicinale au făcut posibilă reducerea frecvenței și severității simptomelor sale.

Deci, care sunt cele mai bune remedii pe bază de plante pentru tuse?

– Rădăcina de lemn dulce

Folosit de secole în medicina tradițională chineză, lemnul dulce are peste 20 de triterpenoide și 300 de flavonoide. Ar avea astfel activități antivirale, antimicrobiene, antiinflamatorii și alte activități, așa cum s-a dovedit în studiul de față . Această plantă medicinală ar avea și meritul de a fi antitusivă și expectorantă. Este un studiu care o atestă și demonstrează că această capacitate de a lupta împotriva tusei s-ar datora celor 14 compuși majori ai săi și extractelor crude de lemn dulce, precum liquiritin apiozid și liquiritin. Pentru a o prepara, fierbeți pur și simplu două pahare de apă și o mână din această plantă timp de 10 minute, apoi lăsați infuzia să se răcească înainte de a o consuma.

– Cimbru

Cimbrul sau thumus vulgaris este o plantă care conține timol, în special în uleiul volatil de cimbru. Această plantă are o acțiune spasmolitică, antimicrobiană, antiinflamatoare, imunomodulatoare și antioxidantă. Potrivit unui studiu, combinația dintre un extract de cimbru și primula, ar reduce tusea și ar scurta durata acesteia. Înainte de culcare, pregătiți o infuzie de cimbru pentru a calma inflamația gâtului în același timp.

Cum se prepară ceaiul de cimbru

Dacă alegi ierburi proaspete, pune câteva crenguțe de cimbru într-o cană cu apă clocotită și lasă la infuzat timp de 5-8 minute. Dacă folosești pulbere de cimbru, adaugă o linguriță de pudră la o cană cu apă clocotită și amestecă bine.

– Echinacea

Folosită în mod tradițional în America de Nord pentru a trata simptomele răcelii și gripei, echinacea a devenit un remediu pe bază de plante foarte popular. Potrivit unui studiu, are o activitate antivirală în special împotriva virusului respirator. Pentru a prepara acest ceai de plante, pur și simplu lăsați la infuzat timp de 10 minute, 1 g de rădăcină de echinaceea într-o cană cu apă clocotită. Este recomandabil să bei 1, până la 6 căni pe zi.