9 motive pentru care este bine să bei apă călduță cu lămâie și miere în fiecare dimineață

744

Îți prezentăm câteva motive pentru care ar trebui să faci o regulă din a bea în fiecare dimineață un cocktail din miere, lămâie și apă călduță. Potrivit specialistilor, acest mix nu este doar bun pentru sănătate, dar te ajută și să pierzi din greutate.

Acest articol este informativ. Pentru orice problemă medicală sau consultare în ceea ce privește acest tip de probleme, consultați un specialist.
  1. Îmbunătățește digestia: Combinația dintre apă, lămâie și miere ajută tranzitul intestinal. În afară de faptul că lămâia îți stimulează ficatul, aceasta ajută la eliminarea toxinelor din corp.  Mierea acționează ca un antibacterian și elimină posibilele infecții din corp.
  2. Curăța stomacul îmbunătățind funcționarea colonului: Dacă bei apă călduță cu lămâie și miere, pereții intestinelor – în special al colonului – sunt stimulați, reușind în acest fel să scapi de toxine, să absorbi mai ușor nutrienții și să rămâi hidratată.
  3. Te scapă de constipație: Mixul este un important digestiv. Pe lângă acest lucru, ajută la producerea mucusului intestinal.
  4. Ajută sistemul limfatic: Potrivit health.india.com, dacă sistemul limfatic este deshidratat, persoana este într-un real pericol de a se îmbolnăvi. Lipsa apei din corp poate duce la perturbări ale somnului, tensiune arterială și stres. Dacă te obișnuiești să bei un pahar de apă cu lămâie și miere dis-de-dimineață, ajuți la hidratarea întregului sistem, ceea ce poate ajuta la creșterea imunității acestuia.
  5. Te binedispune: Dacă te simți obosit, mierea din compoziție îți va da un plus de energie. Apa ajută la curățarea sângelui care se duce la creier, iar lămâia ajută la relaxare.
  6. Curăță tractul urinar: Mierea, după cum spuneam și mai sus, este un antibacterian extrem de sănătos și are capacitatea de a combate o serie de infecții comune.
  7. Combate respirația urât mirositoare: Natura acidă a lămâii combinată cu proprietățile mierii reușesc să curețe gura, activând glandele salivare, reușind în acest fel să omoare bacterile.
  8. Cresc șansele de a pierde din greutate: În afară de proprietățile sale de a curăța stomacul, lămâia conține o fibră numită pectină, care îți dă senzația de saturare. Apa călduță combinată cu mierea și lămâia ajută la crearea unui spațiu alcalin în stomac, care ajută la pierderea greutății
  9. Curăță tenul: Una dintre proprietățile lămâii este aceea de a reuși să-ți purifice sângele din sistem. Apa călduță cu miere ajută la refacerea texturii pielii.

Tips:
E bine să bei mixul înainte de a te spăla pe dinți. Amestecă bine 200 ml de apă cu sucul unei jumătăți de lămâie și o linguriță de miere. Ca să beneficiezi de toate proprietățile mix-ului, timp de 1 oră evită să bei cafea sau ceai.