Dieta ținută de Kate Middleton pentru ziua nunții, criticată de specialiști

540

Ca orice femeie care se respectă, Kate Middleton a făcut tot posibilul să arate senzațional în ziua nunții. Chiar dacă a fost dintotdeauna zveltă datorită pasiunii sale pentru sport, se pare că nunta la care au asistat sute de milioane de oameni a făcut-o să-și dorească o talie de viespe. Iar pentru a o obține, se zvonește că a ținut dieta Dukan, criticată însă de nutritioniști.

Dieta Dukan este una dintre cele mai populare la ora actuală, fiind promovată de medicul francez Pierre Dukan. În mare, regimul de slăbire este o variantă a celebrei Atkins, care se bazează pe un consum crescut de proteine (carne roșie, ficat, pește, carne de pui, iepure, lactate cu 0 la sută grăsime, ouă) în primele faze. Ce aduce în plus Dukan este consumul de apă și de tărâțe de ovăz. Pe parcursul dietei, se introduc treptat legumele și pâinea integrală. Cât despre sport, recomandările includ 20 de minute de mișcare ușoară zilnică.

Cartea ”Dieta Dukan” a fost tradusă în 14 limbi și a fost deja cumpărată de milioane de francezi. În plus, are deja adepți celebri precum Jennifer Lopez și Gisele Bundchen.

“Dieta Dukan nu are nici un fel de bază științifică și este doar o variantă modificată a dietei Atkins, bazată pe multe proteine și multe restricții în primele faze” a declarat nutriționistul Tanya Zuckerbort.

Specialista și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu lipsa fructelor și legumelor în primele faze ale regimului Dukan. Mai mult, Tanya Zuckerbort spune că această dietă este criticată de mulți nutriționiști.

“Agenția franceză de reglementare a alimentelor, mediului și muncii a clasat dieta Dukan printre cele 15 regimuri de slăbit cu potențial risc pentru starea de sănătatea celor care o țin. Iar Asociația Britanică a Dieteticii a catalogat-o drept una dintre cele mai periculoase 5 diete din 2011” a mai adăugat Tanya Zuckerbort.

Până la urmă, secretul unei diete echilibrate rămâne combinația de carbohidrați complecși, grăsimi sănătoase, proteine din carne slabă și lactate, alături de fructe și legume din abundență.