Primarul din Tel Aviv anunţă că nu va găzdui Eurovision 2019. Discursul câştigătoarei a stârnit controverse: „Susţine propaganda israeliană“

0
167

În contextul conflictului politic extrem de tensionat, israeliana Netta Barzilai, câştigătoarea Eurovision 2018, a pus paie pe foc, declarând pe scenă: „Ne vedem în Ierusalim“. Ulterior, oficialii din Tel Aviv au anunţat că nu vor să organizeze următoarea ediţie a competiţiei muzicale.
Primarul din Tel Aviv, capitala oficială a Israelului, recunoscută la nivel internaţional, a declarat că oraşul nu se va implica în organizarea ediţiei Eurovision de anul viitor, spre dezamăgirea fanilor concursului.

Tel Aviv găzduieşte anual una dintre cele mai fastuoase petreceri dedicate Eurovisionului, cu mii de participanţi. În urma anunţului făcut de primarul Ron Huldai, nu mai rămâne nicio îndoială că Ierusalim va fi gazda ediţiei din 2019, notează escextra.com.

De asemenea, imediat după anunţarea câştigătorului Eurovision 2018, prim-ministrul Israelului a declarat că „Ierusalim a primit foarte multe daruri în ultima perioadă“, cel din urmă fiind trofeul Eurovision 2018: „Darul a fost că Eurovision va veni la Ierusalim anul viitor, iar noi suntem mândri să-l găzduim“.

Astfel, pentru găzduirea Eurovision 2019 în Ierusalim există două opţiuni: Pais Jerusalem Arena, care are o capacitate de 15.000 de persoane, inaugurat în septembrie 2014, şi Teddy Stadium, care nu dispune momentan de acoperiş. Organizatorii afirmă însă că pot construi un acoperiş până în 2019, astfel, capacitatea totală a stadionului va fi de 32.000 de persoane.

De asemenea, în discursul său de acceptare a trofeului, reprezentanta Israelului, Netta Barzilai, i-a invitat pe fanii concursului european în Ierusalim: „Sunt atât de fericită. Vă mulţumesc că aţi ales diferit, că acceptaţi diferenţele dintre noi, că sărbătoriţi diversitatea. Îmi iubesc ţara. Data viitoare la Ierusalim!“.

Discursul câştigătoarei a stârnit imediat controverse în mediul online, mulţi dintre utilizatori au fost de acord că artista a trădat mesajul de acceptare şi diversitate, prin discursului său „în acord cu propaganda israeliană“, potrivit rt.com.

storefashion.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieti un comentariu
Va rugam sa va scrieti numele