Cum afli dacă ai un program spion în calculatorul tău

0
235

Știi că poți să fii spionat prin programe speciale și șefii tăi sau persoane apropiate să-ți monitorizeze întreaga activitate? Normal că știi că acest lucru este posibil! Dar știi cum poți să-ți dai seama dacă ești spionat și, mai mult decât atât, ce poți face?

Specialiștii îți explică pas cu pas cum se instalează astfel de programe – spion! Știi că unele tipuri de programe – spion înregistrează apăsările de taste și informațiile, pe care le tastezi pe site-uri în căutarile tale?

Ar mai trebui să știi că nu numai șefii, administratorul de rețea sau prietenul/prietena geloasă pot să-ți instaleze programe – spion! Poți să ți le instalezi și tu singur fără nici măcar să știi ce faci.

De exemplu: De câte ori ai dat download la jocuri gratuite?

Poți să “iei” un virus – spion care să fie ascuns într-un joc gratuit, un economizor de ecran sau un cursor animat.

Cum îți dai seama dacă ai sau nu un program – spion în computer?

Ai noi bare de instrumente, linkuri sau preferințe, pe care nu tu le-ai adăugat la browserul web, asta în cazul în care vorbim de un PC.

Atunci când pagina de pornire, indicatorul mouse-ului sau căutarea programului se modifică în mod neașteptat.

Atunci când dacă tastezi adresa unui anumit site în browserul Web, ajungi la un site complet diferit.

Dacă vezi ferestre pop-up publicitare, chiar și atunci când computerul nu este conectat la Internet.

O altă schimbare care arată că ești “virusat”, computerul execută mult mai încet decât de obicei comenzile pe care i le dai.
Astea sunt situațiile în care poți să-ți dai seama că ești “virusat”, pentru că de multe ori nu există semne că ai avea un program – spion.

Dacă suspectezi că ai în computer așa ceva, încearcă să scanezi rapid calculatorul cu programul de scanare de siguranță Windows Live OneCare, te mai sfătuiesc cei de la Microsoft.

Specialiștii în domeniu mai spun că administratorul sau adminul îți pot instala din start astfel de programe și deși nu “prea este legală”, practica este des întâlnită în companii.

storefashion.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieti un comentariu
Va rugam sa va scrieti numele