Sarcina pe săptămâni: săptămâna 10

0
125

O mulțime de schimbări vor surveni în această săptămână. Grețurile de dimineață scad în intensitate iar tu te simți tot mai confortabil în noua ipostază.

O primă schimbare se produce în volumul sângelui, care crește cu 40-50% în timpul sarcinii. Ca urmare, venele tale vor deveni mai pronunțate, mai ales în zona burticii, a sânilor și a picioarelor.

Începi să iei tot mai mult în greutate. Amintește-ți că asta e normal. Sub nicio formă să nu ții regim în timpul sarcinii. Mănâncă sănătos și greutatea va rămâne sub control.

Burtica ta începe să devină vizibilă, dar majoritatea oamenilor nu-și vor da seama că ești gravidă. Foarte bine, pentru că în următoarele săptămâni talia ta se va estompa văzând cu ochii și iubitul tău va începe să facă observații de pe margine.

Înțelege-l. Te îndepărtezi fizic tot mai mult de persoana pe care o cunoștea atât de bine. Explică-i că transformările sunt absolut naturale și că în câteva luni femeia de care poate începe să-i fie dor se va întoarce la el, așa cum o știa (ai grijă, trebuie să muncești din greu, după naștere, ca să-ți onorezi promisiunea!).

Începi să te simți tot mai bine cu tine și cu noul statut. Temerile și stările de tristețe devin pasagere. La asta contribuie și vizitele la ecograf – e de ajuns să auzi pentru prima oară bătăile inimii micuțului din burtică, pentru ca o stare de fericire incomensurabilă să pună stăpânire pe tine și să nu te mai părăsească prea curând. Te sfătuim să mergi la ecograf însoțită de partener, implică-l în această aventură incredibilă.

Veți observa împreună câte lucruri miraculoase se petrec de-acum în burtica ta! Bebelușul începe să înoate. Începe să se miște, deși este atât de mititel. Majoritatea articulațiilor sunt de-acum formate: coatele, încheieturile mâinilor, genunchii, umerii și gleznele, ca și brațele, picioarele și degetele.

Acum poate fi cântărit și măsoară între 31 și 42 de mm. La sfârșitul celei de-a 10-a săptămâni, bebe crește precum Făt Frumos!

O veste bună: dacă ai trecut cu bine de această săptămână, riscul apariției malformațiilor congenitale s-a redus simțitor. Dar este foarte important ca, în continuare, să nu te expui mediilor toxice, altfel micuțul ar putea avea de suferit. Ia aminte: chiar și fumatul pasiv este un mediu vicios.

Idee pentru tati: Mami are toane. Nimic nou sub soare, nu? Nici tu nu prea ești în apele tale. Acum te bucuri ca un copil de bebelușul pe care l-ai văzut la ecograf, acum ți se pare imposibil să fie al tău. Acum te uiți cu duioșie la toți copiii de pe stradă, ca peste două minute să fii îngrozit de ideea de a fi părinte. Împărtășește aceste neliniști cu soția ta. Probabil că și ea trece prin aceleași stări.

 

 

 

sursa: www.perfecte.ro
storefashion.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieti un comentariu
Va rugam sa va scrieti numele