Sarcina pe săptămâni: săptămâna 8

0
188

Bebe crește tot mai mult și tu te simți tot mai obosită. E o perioadă în care nevoile tale trebuie să primeze.

Uterul – căsuța care adăpostește bebelușul − a ajuns de mărimea unei portocale, iar talia începe să se mărească. Dacă ești la prima sarcină, probabil nu se vede încă nimic.

S-ar putea să te simți ca o adolescentă – si nu în sensul bun. Asta pentru că schimbările hormonale se văd și la suprafață: pot să-ți apară chiar și coșuri sau să observi alte probleme la nivelul pielii. Nu te panica, starea de graviditate cauzează o creștere a secrețiilor uleioase din organism. Vestea bună este că, la sfârșitul primului trimestru, nivelul hormonilor începe să scadă.

Sânii cresc, însă în continuare, devin tot mai dureroși și chiar tensionați. Dacă îți dau prea multă bătaie de cap, cumpără-ți un sutien special pentru gravide, care-i va susține așa cum trebuie. Ia în considerare faptul că sânii vor continua să crească, așa că, pentru a putea purta sutienul pe întreaga perioadă de sarcină, optează pentru unul cu un număr sau două mai mare.

Ai putea încerca și ușoare crampe abdominale – e normal, pe măsură ce uterul tău se mărește. Și spatele ar putea să-ți cauzeze probleme, asta pentru că uterul presează partea inferioară a coloanei vertebrale. În aceste momente, încearcă să te odihnești cât mai mult și să stai cât mai puțin în picioare.

Membrele bebelușului continuă să se dezvolte, luând tot mai mult forma umană. Și fața se transformă – urechile, ochii și vârful nasului devin proeminente. Până și dințișorii își încep dezvoltarea sub gingii.

Poate părea caraghios, dar până în săptămâna a 8-a micuțul din burtică prezenta o mică… coadă, care însă începe să se resoarbă din această săptămână.

Celulele nervoase din creier încep să se interconecteze, formând baza pentru capacitatea de gândire de mai târziu. Nici n-o să-ți vină să crezi cât de repede va începe puiul tău să semene cu o ființă umană!

Idee pentru tati: Când mami își face programare la doctor, fă-ți o favoare și mergi cu ea: vei fi extrem de câștigat! Întreabă obstetricianul despre ceea ce te frământă sau nu înțelegi. Apoi, invit-o pe mami la o cină în oraș și vorbiți despre vizită, ecografie și noutățile pe care le-ați aflat. De-acum ești tătic cu normă întreagă!

sursa: www.perfecte.ro

 

storefashion.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieti un comentariu
Va rugam sa va scrieti numele