Sarcina pe săptămâni: săptămâna 7

0
283

Schimbările continuă, atât la tine cât și la bebe. Sânii devin dureroși, te simți obosită și începi să ai migrene.

Deși starea ta fizică nu e tocmai de invidiat la începutul celei de-a 7-a săptămâni, uiți de toate după ce citești raportul medical: bebelușul tău crește precum Făt Frumos (sau Ileana Cosânzeana)! Acum are deja mărimea unei boabe de afină.

Mâinile și picioarele își continuă dezvoltarea, deși degețelele nu s-au format încă. Ochii, nările, intestinele, pancreasul și bronhiile încep să se formeze.

Dacă ai început să crești în greutate, partea inferioară a abdomenului începe să se bombeze aproape imperceptibil. S-ar putea ca perechea ta favorită de blugi să înceapă să te strângă! Acum e timpul să te gândești la hainele pentru gravide. Găsești în magazine modele extrem de vesele.

Dar nu toate lucrurile sunt roz. În această perioadă pot apărea migrenele, dureri de cap sâcâitoare. Ele sunt datorate, de obicei, presiunii vaselor de sânge de la nivelul creierului și pot fi adesea însoțite de vărsături și amețeli.

Din fericire, migrenele nu dăunează bunului mers al sarcinii. Dacă totuși migrena e însoțită de tulburări de vedere, comunică-i de urgență doctorului tău – pot apărea complicații.

Principalii factori care favorizează apariția migrenelor sunt:
– Stresul
– Lipsa somnului
– Ciocolata
– Brânzeturile
– Vinul
– Cafeaua
– Hormonii
– Fumatul
– Mirosurile puternice

Sânii încep și ei să se mărească și să fie sensibili. Mameloanele tind să devină mai mari, mai pigmentate și mai erectile. Mărirea sânilor se datorează proliferării țesutului canalelor galactofore.

Crește și nivelul progesteronului, despre care se crede că relaxează mușchiul ce se află între intestine și uter. Acesta este unul dintre motivele pentru care, în timpul sarcinii, apare constipația.

Un alt efect secundar al stării de graviditate este retenția de lichide. Din cauza aceasta vei observa o creștere în greutate care, însă, nu afectează în niciun fel evoluția fătului.

Idee pentru tați: Aveți o pisică? Dacă răspunsul este afirmativ, te rugăm, tati, să te ocupi tu de ea în această perioadă. Fecalele pisicii conțin un parazit care poate cauza toxoplasmoza – o infecție care poate penetra placenta și îi poate dăuna micuțului tău.

 

 

sursa: www.perfecte.ro
storefashion.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieti un comentariu
Va rugam sa va scrieti numele