Sarcina pe săptămâni: săptămâna 3

0
245

La trei săptămâni de la concepție, bebelușul tău e prea mic pentru a putea fi perceput cu ochiul liber, deși începe să crească cu repeziciune.

La începutul celei de-a 3-a săptămâni, oul este purtat în josul trompei falopiene, în timp ce spermatozoizii “înoată” în sus, întrecându-se pentru câștigarea trofeului. Învingătorul va lua în curând forma unei ființe umane. Poate dura până la 3 zile ca întâlnirea decisivă dintre ovul și spermatozoid să se producă.

Mai apoi, embrionul proaspăt format începe să se dezvolte, transformându-se într-o minge solidă de celule. Sperăm că ți-ai dat seama deja – vorbim despre copilul tău! În acest punct, embrionul este încă foarte mic și nu este vizibil la ecografie.

În timpul acestei etape atât de premature a sarcinii, placenta nu este încă formată și nu poate lua elemente nutritive din sistemul circulator. În schimb, hrana este furnizată de către fluidul ce înconjoară sarcina proaspăt formată – lichidul amniotic. În acest moment, bebelușul tău are (aproximativ) lungimea unui capăt de ac pentru cusut.

Cât despre tine, stările de anxietate continuă, probabil. Ce se va întâmpla mai departe? Cât de tare se va transforma corpul tău? Majoritatea femeilor nu vor întâmpina schimbări fiziologice sau hormonale majore în următoarele săptămâni de sarcină. Dacă observi la un moment dat o ușoară sângerare, aceasta poate fi un semn al fertilizării reușite.

Nu e cazul să-ți faci încă probleme cu privire la greutate. Cu o dietă sănătoasă și exerciții fizice recomandate de un specialist, cântarul nu o va lua razna în următoarele 9 luni.

Nici prin minte să nu-ți treacă să ții regim în timpul sarcinii. Nu uita, în următoarea perioadă e absolut firesc să adaugi kilograme în plus siluetei tale.

E important însă să nu depășești, pe cât posibil, limita de sus, adică 15 kilograme. O sarcină cu supraponderabilitate îți poate cauza multe neplăceri, printre care, la loc de cinste, se află diabetul.

Idee pentru tați: Încă te mai bucuri de liniștea căminului în doi? Savurează aceste momente, viața ta e pe punctul de a se schimba în totalitate!

storefashion.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieti un comentariu
Va rugam sa va scrieti numele