Sarcina pe săptămâni: săptămâna 1

0
245

Un copil este un miracol, iar aducerea lui pe lume presupune o experiență cât se poate de reală: 40 de săptămâni de sarcină. Suntem alături de tine în această călătorie minunată ca să te sfătuim, liniștim și ajuta să înțelegi ce se petrece cu tine și cu bebelușul din burtică.

Săptămâna 1 – Calcule și presupuneri

O sarcina dusă la termen durează 40 de săptămâni (280 de zile), împărțite în trei trimestre. Ele se calculează începând cu prima zi a ciclului menstrual.

Ai ghicit, în această primă săptămână nici măcar nu ați conceput bebelușul. Ovulația apare, de obicei, la două săptămâni după venirea ciclului, iar majoritatea femeilor sunt fertile în această perioadă.

Ai început să ai bănuieli? Prima soluție și cea mai la îndemână sunt testele de sarcină. Atenție, însă! Dacă vrei ca rezultatul să fie cel corect, trebuie să știi că ele vor depista o eventuală sarcină la aproximativ 10 zile după fecundare – adică la 24 de zile după apariția ultimului ciclu menstrual.

Dacă testul iese pozitiv (două liniuțe roz, puternic și identic conturate), e timpul pentru o primă programare la medicul ginecolog. Alege unul de încredere, preferabil același care să te asiste la naștere și ai grijă să-ți notezi orice întrebare ai vrea să-i adresezi.

Programează-ți din timp următoarele vizite: în primele două trimestre de sarcină e indicat să mergi la medic regulat, o dată pe lună.
De-acum înainte, sănătatea ta și a micuțului sunt pe primul loc.

Dacă în trecut ai fost o fire petrecăreață, apariția sarcinii înseamnă dispariția alcoolului, tutunului, cofeinei și chiar a multor dintre medicamentele care se eliberează în farmacii, inclusiv cele fără prescripție medicală. Stai departe de mediile toxice și încearcă să te odihnești cât mai mult posibil.

Și nu uita: orice sarcină este o experiență unică și decurge diferit, de la o gravidă la alta. Cea mai exactă modalitate de a te informa este vizita la medicul obstetrician.

Idee pentru tați: Odihnește-te săptămâna asta. La sfârșitul următoarei săptămâni vei avea lucruri importante de făcut!

storefashion.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieti un comentariu
Va rugam sa va scrieti numele